perjantai 13. marraskuuta 2020

SUKKALAATIKKO SUKAT


 Hitaasti, mutta päättäväisesti olen päättänyt viedä loppuun Sukkalaatikko 2020 haasteen! 

Tavoitteena on, että joulun alla sukkalaatikossa olisi 12 paria sukkia, jotka löytäisi tiensä pukinkonttiin / hyväntekeväisyyteen. 

Onhan tässä vuoden aikana tullut sukkia tehtyä, mutta niitä ei lasketa, jotka lähtevät suoraan eteenpäin. Tai siis minä en laske....

Tämä sukkapari lähti siitä, että Työväenopiston ryhmässä oppilas halusi tietää, kuinka tehdä erikoisen näköinen kantapää sukkaan, jonka oli löytänyt Novitan Sukkalehdestä 2020. Mallin on suunnitellut Mia Sumell. 

Aluksi tein vain mallisukan, mutta koska tapanani ei ole jättää projektia kesken, syntyi sille lopulta myös pari. 

Koska kyseessä oli jämälankatyö kävi siinä tietysti perinteisesti niin, että ensiksi loppui punainen lanka. Vahinko korjattiin sillä, että taitteen alle jäävään osaan aloitin kelta-turkoosin raidotuksen 5 kerrosta aikaisemmin. Tämä ei siis näy työssä päällepäin. Seuraavaksi loppui turkoosi & koska tämä oli teeteen Sallaa, joka 50g:n kerässä otin hyllystä uuden kerän, jolla jatkoin. 

No toisen sukan kärjessä sitten loppui vihreä! Luulin, että vihreä oli Lankavan Ullaa & sainkin ystävälstä pari nöttöstä jatkoksi, mutta tässä vaiheessa huomasin, ettei se sitten Ullaa ollutkaan. Vahvuus oli kyllä sama, mutta väriero selkeä. Niinpä purin molemmista sukista kärjet & tein pienen raidotuksen loppuun! 

En minä näistä nyt hurjan ylpeä ole, mutta tulipa tehtyä. Ohjeen mukaan piti tulla koko 38, nämä lähinnä kokoa 42!!! Täysin ohjeen mukaan tein & toki sen jo alussa huomasin, että isothan näistä tulee. Tämä oli myös suurin syy siihen, että langat eivät riittäneet, mutta kerrankos niin käy. Muutamin korjauksia ohjeeseen tekisin, jos vielä uudet sukat otan työn alle. 

Kaikesta huolimatta kiittos suunnittelijalle! Oli kivat, erilaiset sukat & väreillä leikkiminen on aina hauskaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti