keskiviikko 30. syyskuuta 2020

BOSNIAN TOSSUT



 Asiakas oli löytänyt kirpputorilta hauskat tossut, joihin halusi ohjeen. Langoiksi osti kuusisäikeistä Perfect Premium -lankaa. 

Ohjetta etsiessäni löytyi nopeasti tieto, että tossuista käytetään nimitystä Bosnian tossut. Myös Vanhanajan tossujen nimellä löytyi monta kuvaa. Ohjelinkkejäkin oli paljon, mutta yksikään niistä ei johtanut valmiiseen ohjeeseen (tai sitten en vain osannut). Kerran jo sainkin Novitan ohjeen tossuihin, mutta se ohje oli sittenkin hieman poikkeava & tossut aloitettiin pohjasta ylöspäin, kun näissä tossuissa nimenomaan idea, että tehdään varresta pohjaan.

 Myös valmiita tossun kuvia katsellessa huomasin, että alkuperäinen ohje on ollut paksummalle 8-säikeiselle langalle. Ei auttanut muu, kuin ottaa mallitossu käteen, puikot esille & alkaa kirjoittaa ohjetta! Varsin nopea & hauska malli & hyvä jämälankojen hävitystyö, sillä tuota kuviolankaa riittää tässäkin koossa 38 noin 20g. Yhteensä tossuihin lankaa n. 60g. 

Neulottu tasona 3mm:n pyöröpuikoilla varresta pohjaan. Pohjasauman tein päättelemällä silmukat kolmella puikoilla & kantasauma ommeltu jälkikäteen.

2 kommenttia:

  1. Heippa. Olen etsinyt Bosnian tossujen ohjetta, mutta sain novitalta, mutta niistä ei tule ollenkaan noin kauniit mitä sinun kutomasi. Myytkö ohjeen minulle. Olisin kiito0llinen. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Laita viesti sähköpostilla osoitteeseen: rouva.pyry@hotmail.com, niin laitan ohjeen tulemaan. yt. Taina / Rouva Pyry

      Poista