keskiviikko 30. syyskuuta 2015

PAPUJA JA KAULUREITA


Nyt ois into tehdä pipoja ja kaulureita!!! Kauluri on tehty katia Silk Alpacasta, samoin ylempi pipo. On kyllä niin mahti lanka!!! Ajatus näissä mun tekeleisseäni on se, että pipo syntyy kerästä, samoin, kauluri. On helppo ja nopee tehdä ja kätevä ottaa mukaan. Kaksi kerää siis kului yhteensä ja lankaa jäi vielä sen verran, että neuloin "pötkylän" jonka pyöritin rullalle. Jos haluaa, saa tästä kivan ruusun pipon koristukseksi. Itse taidan tyytyä tuohon pelkistettyyn versioon. Molemmat on tehty knit picksin 4mm/ 40cm pyöröpuikolla.

Pipossa on luotu 80 silmää, neulottu n. 23cm sileää, jonka jälkeen aloitettu kavennukset, jotka toistetaan joka toinen kerros. Aluksi 2 oikein yhteen, neulotaan 8s ja taas 2 oikein yhteen. Tätä toistetaan koko kerroksen ajan ja tietysti kerros kerrokselta välisilmukat vähenee yksi kerrallaan. Päätetään lopuksi kaikki kerralla, kun jäljellä on 10s.
Kaulurissa puolestaan on luotu 120s. Neulottu aina 8 kerrosta oikein ja 8 kerrosta nurin niin, että viimeiset kerrokset ovat oikein ja koko kerän saa laittaa menemään!!! Jos haluaa enemmän haitaritunnelmaa, voi kerrosten määrää vähentää, esim. 4krs oikein 4 nurin. Silmukoita vähentämällä saa enemmän kaulaa lämmittävän version.

Alempi pipo puolestaan on neulottu LANG Novenasta, väri hiekka. Eikä tässäkään langassa kyllä moitittavaa ole. Yhdestä kerästä ei vaan ihan pipoa synny, joten vaatii toisen kaveriksi. Tähän on tarkoitus kyllä laittaa jotakin koristusta, ehkä nappi, tai kaksikin, mutta se jää nyt vielä hetkeksi mietintään....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti